Glögg & Tilltugg
Recept på något gott till glöggen
Glögg kan njutas på så många vis. Som den är varm eller kall. Med russin och mandlar. Med pepparkakor, ost, nötter – bara fantasin sätter stopp för kombinationerna. Här har vi samlat lite inspiration till vad vi gärna serverar till vår glögg.

Ädeloströra till pepparkakor
Ingredienser
140g blåmögelost
1dl gräddfil
Pepparkakor
Gör så här:
Mosa ihop ost och gräddfil.
Servera till pepparkakor
Varm brietårta med nötter
Ingredienser
500g Brieost
Nötter – Valnötter, pecannötter, hasselnötter eller nötval efter egen smak
0,5dl flytande honung
Färsk rosmarin till dekoration
90g färska fikon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader och torr rosta nötterna
Värm brieosten i ugnen 15-20 min.
Värm honungen något.
Ta ut osten ur ugnen och strö nötterna över den varma osten och ringla sedan över honungen. Garnera med fikon och rosmarin.
Ädelost på sötpotatis
Ingredienser
1 sötpotatis
Rapsolja
Ädelost
1 msk flytande honung
1dl valnötter
Salt
Färsk rosmarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 150grader, skala o skär sötpotatisen i mm tjocka skivor, lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med rapsolja, krydda med salt. In i ugnen i 20-30 min tills de är krispiga och fina
Rosta nötterna i en torr stekpanna, blanda med honung, låt svalna
När potatisen är klar toppar du den med nötterna, ädelosten och rosmarin. Ringla över honung.
