Upplevelser i buteljerad form

Glögg & Tilltugg

Recept på något gott till glöggen

Glögg kan njutas på så många vis. Som den är varm eller kall. Med russin och mandlar. Med pepparkakor, ost, nötter – bara fantasin sätter stopp för kombinationerna. Här har vi samlat lite inspiration till vad vi gärna serverar till vår glögg.

Ädeloströra till pepparkakor

Ingredienser

140g blåmögelost
1dl gräddfil
Pepparkakor

Gör så här:
Mosa ihop ost och gräddfil.

Servera till pepparkakor

Varm brietårta med nötter

Ingredienser

500g Brieost
Nötter – Valnötter, pecannötter, hasselnötter eller nötval efter egen smak
0,5dl flytande honung
Färsk rosmarin till dekoration
90g färska fikon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader och torr rosta nötterna

Värm brieosten i ugnen 15-20 min.

Värm honungen något.

Ta ut osten ur ugnen och strö nötterna över den varma osten och ringla sedan över honungen. Garnera med fikon och rosmarin.

Ädelost på sötpotatis

Ingredienser

1 sötpotatis
Rapsolja
Ädelost
1 msk flytande honung
1dl valnötter
Salt
Färsk rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 150grader, skala o skär sötpotatisen i mm tjocka skivor, lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med rapsolja, krydda med salt. In i ugnen i 20-30 min tills de är krispiga och fina

Rosta nötterna i en torr stekpanna, blanda med honung, låt svalna

När potatisen är klar toppar du den med nötterna, ädelosten och rosmarin. Ringla över honung.